Gegrilde mais met vegan boter, gemaakt met kokosbloesemsuiker en een vleugje chili van Stefano Vicinoadio is te bereiden in 205 minuten. Je maakt dit gerecht met 4-Algae botanico-mix, Kokosbloesemsuiker, Fleur de sel & Olijfolie - Verde Salud van Amanprana. Dit recept uit de Belgische keuken is heerlijk als . Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Glutenvrij & Veganistisch dieet.

Ingrediënten voor gegrilde mais met vegan boter, gemaakt met kokosbloesemsuiker en een vleugje chili

  • 1 Verse rode chili
  • 125g Zachte vegan boter
  • 2el Kokosbloesemsuiker (Amanprana Gula Java Brut)
  • ½ tl Fleur de sel (Khoisan fleur de sel) of Botanico 4 algae
  • 8 Maiskolven (suikermais)
  • Olijfolie voor het bakrooster en om in te vetten (Verde salud van Amanprana)

Bereiding van gegrilde mais met vegan boter, gemaakt met kokosbloesemsuiker en een vleugje chili

De zaden uit de chili verwijderen en de chili in kleine blokjes snijden. Chili, de vegan boter, kokosbloesemsuiker en de fleur de sel (of 4 algae) mengen. Alles tot een rol chili boter vormen, vervolgens gedurende 2-3 uur in de koelkast zetten zodat deze goed stevig wordt.

De mais in water gedurende 15 minuten laten koken. Tussendoor omdraaien wanneer dat nodig is. Daarna de maïskolven uit laten druppen en de barbecue opstoken. Wat olie op het rooster van de barbecue smeren en de maïskolven op het hete rooster (of eventueel in een grillpan) bij gemiddelde tot hoge temperaturen gedurende 10 minuten laten grillen. De maiskolven af en toe omdraaien. Wanneer de maiskolven op het bord liggen de kokosbloesem-chili boter in schijven snijden en op de gegrilde mais laten smelten alvorens deze op te eten. Smakelijk!


Stefano Vicinoadio

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Amanprana leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten met mooie foto's, Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.