Gewokte groenten met vegetarische stukjes, mie en kurkuma van Stefano Vicinoadio is te bereiden in 45 minuten. Je maakt dit gerecht met Kokosolie & ORAC botanico-mix van Amanprana. Dit recept uit de Aziatische keuken is heerlijk als Hoofdgerecht & Vleesvervanger. Tevens past het perfect in een Vegetarisch & Veganistisch dieet.

Ingrediënten voor gewokte groenten met vegetarische stukjes, mie en kurkuma

 • 400g vegetarische stukjes
 • 1 gele paprika
 • 2 wortels
 • 300g verse erwten of erwten uit de diepvries
 • 1el kokosolie
 • 500ml groentebouillon zonder gist
 • 2 verse fijngestampte chili pepers
 • 3-4el Hoisinsaus
 • 5el Lichte sojasaus
 • Een mespuntje peper
 • Een mespuntje paprikapoeder
 • 1tl ORAC Botanico-mix
 • 1 verpakking mie met kurkuma, ca. 500g

Bereiding van gewokte groenten met vegetarische stukjes, mie en kurkuma

 1. De groenten wassen, schillen en in reepjes snijden.
 2. Vervolgens de kokosolie in een wok doen en deze verhitten.
 3. Daarna de groenten stapsgewijs op basis van de verschillende kooktijden toevoegen en scherp aanbraden.
 4. Ondertussen een pan met gezouten water op het fornuis zetten en het water aan de kook brengen.
 5. Het vuur uitzetten, de Chinese pasta in het hete water toevoegen en ca. 2 – 3 minuten lang laten trekken (de Chinese pasta dient niet gekookt te worden).
 6. Daarna de pasta afgieten en op de borden dresseren.
 7. Vervolgens de vegetarische stukjes aan het groentemengsel toevoegen en net zolang bakken totdat nauwelijks meer vloeistof in de pan zit.
 8. Tussendoor steeds roeren.
 9. Daarna de erwten toevoegen en heel kort verhitten.
 10. Het mengsel met de sojasaus, de hoisinsaus en de groentebouillon afblussen.
 11. Daarna de fijngemalen chili peper toevoegen, kort laten inkoken en vervolgens het geheel kruiden met zwarte peper, paprikapoeder en de kruiden.
 12. Het mengsel zonder verhitten nog even laten trekken.
 13. Vervolgens de gewokte groenten met de vegetarische stukjes en saus over de mie in de borden dresseren en met chilidraden decoreren. Serveren wanneer het gerecht nog heet is.

Gewokte groenten zijn gezond en snel klaar

Wokken is iets wat we in onze Westerse keuken massaal hebben overgenomen van de Oosterse keuken. Het is dan ook een erg gemakkelijke en snelle manier om een gezond gerecht op tafel te krijgen, met of zonder Oosters tintje. Het voordeel van wokken in een wokpan is dat je maar weinig vetstoffen nodig hebt en erg veel groenten toe kunt voegen. Je kunt zelfs fruit gebruiken wanneer men dit wenst. Ook supermarkten spelen handig op deze trend in door voorgesneden groenten te verkopen zodat het klaarmaken van een gezonde maaltijd nog gemakkelijker wordt.

Tips bij het wokken van groenten. Voor het behoudt optimale voedingsstoffen

Een wokgerecht is ideaal om aan je dagelijkse portie groenten te komen. Hoe zorg je er nu voor dat je groenten ideaal gewokt zijn? Wokken gaat heel snel en wordt gedaan op een hoog vuur. Goed voorbereiden is de essentie bij wokken, zorg dat je je groenten dus vooraf gesneden hebt. Liefst zo gelijkmatig mogelijk. Werk met een hittebestendige olie of vet, kies bijvoorbeeld voor kokosolie of rode palmolie. Begin altijd eerst met het wokken van de groenten welke het meeste tijd vergen en vervolgens de groenten welke de smaak van het gerecht zullen bepalen. Denk bijvoorbeeld aan ui, knoflook of sjalot. Hierna de harde en vezelrijke groenten en pas aan het einde bladgroenten. Op die manier zorg je er voor dat de meeste voedingsstoffen worden behouden.


Stefano Vicinoadio

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Amanprana leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten met mooie foto's, Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.