Ingrediënten voor latte kurkuma (golden latte)

Bereiding van latte kurkuma (golden latte)

  1. Maak de Amandel-rijst drank warm op een matig vuur.
  2. Schep 1 koffielepel in je tas, giet er de warme Amandel-rijst drank op en roer alles goed door.
  3. Genieten maar!

 

Wat is Kurkuma?

Kurkuma is een specerij welke wordt gewonnen uit de plant ‘Curcuma longa’. Kurkuma is een vast bestanddeel van curry en zorgt mede voor zijn smaak en de gele kleur. De smaak van kurkuma is mild bitter en peperig en is een veelgebruikt kruid in de Oosterse keuken. Behalve in bijvoorbeeld dit recept met curry marinade voor seitan kan kurkuma ook prima worden gebruikt voor bijvoorbeeld een saus, salade dressing, salsa of in een drankje. Kurkuma thee is bijvoorbeeld een gezonde thee welke gemakkelijk te maken is en daarnaast ook nog een heerlijk rijke smaak heeft. Kurkuma zeker niet vergeten voor je barbecue. Je barbecue wordt kleurrijker, smaakvoller en gezonder.

Is kurkuma gezond?

De Curcuma longa, of kurkuma, is familie van de gember en deelt dan ook een heleboel gezonde eigenschappen. Zo wordt kurkuma al duizenden jaren ingezet als middel tegen allerlei kwalen bij de Ayurvedische en Chinese geneeskunst. Kurkuma kan zowel inwendig als uitwendig worden gebruikt. De belangrijkste stof in kurkuma is curcumine, een antioxidant met een ontstekingsremmende werking.

Tip van Chantal Voets:

Met de latté’s kan je oneindig veel variëren, niet alleen lekker als drankje, maar ook perfect in je ontbijtpudding, havermoutsepap, in je pannenkoek, … laat je fantasie gaan!