Schorseneren mousseline gevuld eitje met „kaviaar” van mosterdzaad en hennepolie van Philippe Van den Bulck is te bereiden in 30 minuten. Je maakt dit gerecht met Kruidenmixen, 4-Algae botanico-mix, ORAC botanico-mix, Fleur de sel, Omega olie & Balance Delight van Amanprana. Dit recept uit de Belgische keuken is heerlijk als Brunch, Ontbijt & Dip en meer. Tevens past het perfect in een Vegetarisch & Glutenvrij dieet.

Ingrediënten voor schorseneren mousseline gevuld eitje met „kaviaar” van mosterdzaad en hennepolie

 • 4 grote eieren (Biologische eieren)
 • 350g geschilde schorseneren
 • 1/2 l melk
 • 70 ml + 50 ml room
 • 2 lente-uitjes
 • 20 g boter
 • 80 g gele mosterdzaadjes, 1 nacht geweekt in koud water
 • 2 eetlepels Amanprana Gula Java Brut + 2 eetlepels witte wijnazijn
 • Amanprana Orac Botanico kruidenmix mild
 • 2 koffielepels Amanprana Balance Delight (Hennepolie)
 • 1 snuifje Khoisan fleur de sel of 4 algae botanico kruidenmix

Bereiding van schorseneren mousseline gevuld eitje met „kaviaar” van mosterdzaad en hennepolie

Zo kook je schorseneren tot een verrassend paasbrunchgerecht…

Breng de mosterdzaadjes aan de kook in 2 dl water, giet af, spoel de zaadjes en zet ze opnieuw op het vuur met 2 dl water, de Gula Java Brut en de witte wijnazijn. Laat heel zachtjes sudderen onder deksel tot de mosterdzaadjes helemaal zacht zijn, voeg indien nodig af en toe wat water toe. Laat ze afkoelen en bewaar de mosterdkaviaar in een afgesloten bokaal in de koelkast.

Haal de hoedjes van de eieren met een eierschaal snijder. Giet de eieren leeg in een schaal en verwijder voorzichtig het vliesje uit de eierschalen. Spoel de eierschalen grondig in lauw water en laat ze omgekeerd uitlekken.

Snijd de schorseneren in stukjes en zet ze op in de melk met een snuifje zout. Kook de schorseneren volledig gaar. En giet ze af. Mix de schorseneren onmiddellijk met 70 ml room in een blender en breng op smaak met peper en zout. Doe de crème van schorseneren door een fijne zeef en giet dit in een sifon. Zet 2 gaspatronen op de sifon en zet de sifon in een heet water bad.

Snipper de lente-uitjes fijn en reserveer.

Smelt de boter in een pan met een bolle bodem en voeg 3 eieren, 50 ml room, peper en zout toe. Roer de eieren op een laag vuurtje om met een garde tot je een zacht romige roerei bekomt, voeg de fijngesnipperde lente-uitjes toe.

Vul de eierschalen op met het roerei, schud de sifon met schorseneer goed op en vul de eierdopjes verder op met de mousseline van schorseneer. Werk af met de kaviaar van mosterdzaad en enkele druppels hennepolie.

Tip van Philippe:

Vervang je fleur de sel met 1tl 4 algae botanico kruidenmix voor een extra boost.


Philippe Van den Bulck

Philippe Van den Bulck

Philippe van den Bulck is een echte creatieve groentekok. Hij maakt er inspiratie van om mensen te inspireren van een rijke keuken. Hij kookt zonder vlees maar wel met heel veel groenten. Hij is naast kok ook een foodstylist en foodwriter en heeft in veel bekende restaurants gewerkt. Door op te groeien in de streek van Mechelen werd hij omringd door honderden tuinders, dicht bij de Mechelse Veilingen. Zijn liefde voor groenten is dan ook hier begonnen, iets waar hij vele jaren later zijn passie van zou maken. Zo was hij werkzaam bij El Bulli en Le Cirque in New York. Daarnaast is hij culinair adviseur bij EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief).