Heerlijk zoet brood bakken met dit recept met amandelmelk, kokos en banaan van Stefano Vicinoadio is te bereiden in 65 minuten. Je maakt dit gerecht met Fleur de sel, Kokosbloesemsuiker & Kokosolie van Amanprana. Dit recept uit de Belgische keuken is heerlijk als Brunch, High tea, Tussendoortje & Brood. Tevens past het perfect in een Vegetarisch & Veganistisch dieet.

Ingrediënten voor heerlijk zoet brood bakken met dit recept met amandelmelk, kokos en banaan

  • 600g bloem
  • 1 blokje gist
  • 250ml Amandelmelk
  • 150g Kokosolie (Amanprana kokosolie)
  • 100g Kokosbloesemsuiker (Gula Java Brut van Amanprana)
  • 1 snuifje fleur de Sel (Amanprana Khoisan fleur de sel)
  • 1 gepureerde banaan

Bereiding van heerlijk zoet brood bakken met dit recept met amandelmelk, kokos en banaan

Zorg er voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. De banaan vervolgens met een beetje melk pureren, de gist oplossen in de rest van de melk en alle ingrediënten samen in een keukenrobot of een mixer tot een stevig, elastisch deeg mengen.

Laat dit deeg ongeveer 20 minuten afgedekt en op een warme plaats laten rusten. Vervolgens het deeg met de hand stevig kneden en opnieuw 20 minuten laten rusten. Daarna het deeg de gewenste vorm geven en in een ingevette bakvorm doen. Zet deze 10 minuten in de oven op 50°. Schakel de oven daarna op 180° en laat nog 30 minuten bakken. Laat het brood hierna vijf minuten afkoelen en haal deze vervolgens uit de bakvorm. Laat het brood nu helemaal afkoelen alvorens deze op plakjes te snijden


Stefano Vicinoadio

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Amanprana leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten met mooie foto's, Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.