Vegan hollandaise saus van rode palmolie en saffraan voor bij de witte asperges. van Stefano Vicinoadio is te bereiden in 40 minuten. Je maakt dit gerecht met Fleur de sel & Rode palmolie van Amanprana. Dit recept uit de Belgische keuken is heerlijk als . Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Glutenvrij & Veganistisch dieet.

Ingrediënten voor vegan hollandaise saus van rode palmolie en saffraan voor bij de witte asperges.

Vegan versie zonder eieren en zonder boter. Een lekkere uitdaging.

  • 1 kilo Verse witte asperges
  • 1 kilo Nieuwe aardappelen
  • 100g Rode palmolie (Amanprana)
  • Een beetje Witte wijn (vegan wijn)
  • 100ml BIO amandelpasta
  • Een snufje Fleur de sel (Amanprana)
  • Een snufje Zwarte peper
  • Een mespuntje Saffraan
  • Flinke hoeveelheid Zwarte peper

Bereiding van vegan hollandaise saus van rode palmolie en saffraan voor bij de witte asperges.

De verse asperges schillen en de houtige stukjes verwijderen. De aardappelen schillen. Een kleine pan met zout water klaarzetten, de aardappelen direct na het schillen hier in doen en bij middelhoge temperaturen gedurende ca. 15 minuten gaar koken.

De witte asperges koken

De asperges ca. 15 minuten lang beetgaar koken. De toppen moeten eigenlijk alleen gestoomd worden. Daarvoor bestaan speciale aspergepannen, waar de asperges rechtop staan. Anders een zeer grote pan gebruiken, zodat de asperges met hun gehele lengte in de pan liggen en ze net in het geheel met water bedekt zijn. Het kookwater licht zouten en eventueel een scheut citroensap en mespuntje Gula java palmsuiker toevoegen. Wanneer de asperges en de aardappelen beetgaar gekookt zijn, de aardappelen afgieten en de asperges met een tang uit het water nemen. De asperges en aardappelen op een bord leggen en dit warm wegzetten.

Hollandaise saus maken met rode palmolie en saffraan.

In een kleine pan, bij zeer lage temperaturen, de rode palmolie vloeibaar laten worden. Tussendoor in ca. 200 ml van het nog warme aspergewater een scheut witte wijn en 3 eetlepels amandelpasta oplossen. Dit mengsel aan de olie toevoegen. Daarbij de temperatuur verhogen en steeds roeren. Water toevoegen als de saus te dik is en amandelpasta toevoegen als de saus te dun is. Als de saus naar wens is met zout, peper en saffraan aromatiseren en de saus over de asperges geven. Voor het opdienen met een flinke hoeveelheid peterselie garneren.


Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Amanprana leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten met mooie foto's, Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.