Blinis met pompoencurry en algen van Chantal Voets is te bereiden in 10 minuten. Je maakt dit gerecht met Olijfolie - Amanprana Premium & 4-Algae botanico-mix van Amanprana. Dit recept uit de Belgische, Nederlandse & Franse keuken is heerlijk als Lunchgerechten, Vegetarische hapjes & tapas, Voorgerechten & Dip en meer. Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Glutenvrij & Koolhydraatarm dieet.

Ingrediënten voor blinis met pompoencurry en algen

Bereiding van blinis met pompoencurry en algen

  1. Maak de pannenkoekenmix zoals op de verpakking beschreven staat.
  2. Ontpit de pompoen en snij ze in blokjes van ong. 2 cm.
  3. Stoof ze in een ruime pot (onder deksel) met 2 el water en de rode curry pasta tot de pompoen stukjes gaar zijn.
  4. Vergeet niet af en toe te roeren.
  5. De hoeveelheid curry pasta hangt af van de grote van de pompoen en eigen smaak.
  6. Prak nu de pompoen fijn met een vork en laat enigszins afkoelen.
  7. Warm ondertussen in een klein pannetje op afhankelijk van hoe groot de Blinis moeten zijn, olijfolie of boter op. Indien je echt kleine Blinis wenst, kan je in de pan één of meerdere steekvormpjes zetten van de gewenste grote.
  8. Bak de niet te dunne Blinis langs beide zijden mooi bruin. Als je met steekvormpjes werkt, wacht dan lang genoeg alvorens het vormpje te verwijderen, het deeg moet droog zijn. Wees voorzichtig die dingen worden warm. Eens het vormpje verwijderd is, kan je de Blini netjes omdraaien en de andere zijde laten kleuren.
  9. Besmeer de warme blini eerst met de witte kaas, dan pompoenpuree en werk royaal af met de Botanico 4 algae .

Chantal Voets

Chantal Voets

Chantal Voets, mede-oprichtster van Amanprana, is gek op koken en deelt het liefst haar kennis, allerhande weetjes en inspiratie uit aan ieder die het weten wil.

 

Website van Chantal