Speltpasta recept met rucola, walnootolie, kerstomaatjes en knoflook van Stefano Vicinoadio is te bereiden in 25 minuten. Je maakt dit gerecht met ORAC botanico-mix & Walnootolie van Amanprana. Dit recept uit de Italiaanse keuken is heerlijk als Hoofdgerechten & Pasta. Tevens past het perfect in een Vegetarisch & Veganistisch dieet.

Ingrediënten voor speltpasta recept met rucola, walnootolie, kerstomaatjes en knoflook

  • 500g speltpasta (spaghetti)
  • 250g rucola
  • 50ml troebel appelsap
  • 2tl Walnootolie (Amanprana Périgord walnootolie)
  • 100g kerstomaatjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1tl kruidenmix (ORAC Botanico-Mix van Amanprana)

Bereiding van speltpasta recept met rucola, walnootolie, kerstomaatjes en knoflook

Schil de knoflook en was de rucola grondig. Snijd de knoflook in kleine blokjes en snijd de kerstomaten in twee. Verwarm de walnootolie in een pan, rooster de knoflook, de kerstomaatjes samen met de kruidenmix en blus deze met de appelsap. Voeg nu de rucola toe en breng alles aan de kook. Neem de pan vervolgens van het vuur en zet deze even opzij.

Kook de spaghetti van spelt al dente in rijkelijk gezouten water. Giet de spaghetti daarna af en voeg deze bij de pan met de kerstomaatjes, alvorens alles samen opnieuw op het vuur te plaatsen en door elkaar te roeren. Laat het eindresultaat ten slotte nog kort even trekken en breng het geheel op smaak met peper en fleur de sel en dien op warme borden op.


Stefano Vicinoadio

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Amanprana leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten met mooie foto's, Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.