Bulletproof koffie van Chantal Voets is te bereiden in 4 minuten. Je maakt dit gerecht met Kokosolie & MCT olie van Amanprana. Dit recept uit de Amerikaanse keuken is heerlijk als Drankjes & Drankje. Tevens past het perfect in een Lactosevrij, Vegetarisch, Glutenvrij, Ketogeen & Koolhydraatarm dieet.

Ingrediënten

  • 1 kop koffie 250 ml
  • 1 à 2 eetlepel boter of kokosolie
  • 1 à 3 koffielepels MCT
  • (optioneel 1 eetlepel hennepzaad of proteïnepoeder)

Bereiding

  1. Giet de hete koffie in de blender en voeg er de boter of kokosolie en de MCT olie aan toe.
  2. Mix ongeveer een 20 seconden tot je een dikke schuimkraag ziet ontstaan zoals bij een latte.
  3. Je kan er ook gestoomde amandelmelk of kokosmelk aan toevoegen voor een bulletproof cappuccino.

Wat is bulletproof koffie?

Bullet koffie is koffie aangevuld met boter of kokosolie en MCT olie.

Waarom drink je koffie met kokosolie/boter en MCT olie?

Bulletproof coffee zou een boost in concentratie opleveren, je darmen reinigen, verspreide energie opleveren, het gevoel van honger onderdrukken en verbranding versnellen (wat ideaal is bij afvallen). Als onderdeel van een ketogeen dieet kan MCT-olie de ketonen in het lichaam een boost geven.

Begin je dag met bullet koffie

Ontbijten met koolhydraatrijke producten, zoals havermout, muesli, fruit etc. zorgt voor een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel. Hierdoor heb je snel veel energie die helaas ook weer snel wegebt, aangezien je bloedsuikerspiegel weer snel daalt. Hierdoor zal je hongerig en moe worden. Door je dag te starten met bullet koffie zal je een geleidelijk blijvende energie hebben. Dit komt doordat de verzadigde vetten in de kokosolie of de boter de opname van cafeïne vertragen. De MCT’s worden snel omgezet naar ketonen.

Een krachtige koffie als aanvulling op verschillende manieren van eten, waaronder de paleo-, koolhydraatarme en ketogene diëten, evenals intermitterend vasten en OMAD (One Meal a Day).

Recepten met MCT olie?

Opzoek naar meer recepten met MCT olie? Op ons receptenoverzicht met MCT olie vind je deze. Wat dacht je van zelfgemaakte mayonaise met MCT olie of een Kurkuma Latte? Beide zijn ideaal voor een Keto dieet.

 

Waar komt bulletproof koffie vandaan?

De grondlegger van de bulletproof coffee is Dave Asprey. Dave Asprey is een ondernemer, auteur en lifestyle guru, geboren in de Verenigde Staten van Amerika in 1972. Naast de bedenker van bulletproof coffee is Dave Asprey een biohacker. Biohacking kan verwijzen naar het beheren van de eigen biologie met behulp van een combinatie van medische, voedings- en elektronische technieken [Bron: Wikipedia Body Hacking].

In het geval van Dave Asprey gaat het om “het hacken van zijn eigen biologie”, door het injecteren van zijn eigen stamcellen, het nemen van 100 dagelijkse supplementen, het volgen van een strikt dieet, baden in infrarood licht, met behulp van een hyperbare zuurstofkamer en het dragen van speciale lenzen tijdens het vliegen of het gebruik van een computer [Bron: Wikipedia Dave Asprey].

 

 


Chantal Voets: schrijfster, foodie & mede-oprichtster Amanprana

Chantal Voets

Chantal Voets, mede-oprichtster van Amanprana, is gek op koken en deelt het liefst haar kennis, allerhande weetjes en inspiratie uit aan ieder die het weten wil.

 

Website van Chantal