Amandelbrood of hazelnotenbrood van Rineke Dijkinga is te bereiden in 55 minuten. Je maakt dit gerecht met Kokosolie, Kokosmeel, Olijfolie - Verde Salud & Amandelmeel Goud van Amanprana. Dit recept uit de Belgische keuken is heerlijk als Tussendoortje, Lunchgerechten & Brood. Tevens past het perfect in een Vegetarisch & Glutenvrij dieet.

Ingrediënten voor amandelbrood of hazelnotenbrood

  • 400 gram amandelmeel of hazelnotenmeel
  • 4 eieren
  • 1½ theelepel zuiveringszout of natriumbicarbonaat (pas toevoegen vlak voordat het de oven in gaat)
  • 1 theelepel ongeraffineerd zeezout
  • flinke scheut olijfolie (Verde Salud) of extra virgin kokosolie (Amanprana)
  • circa 150 milliliter yoghurt/karnemelk/havermelk/rijstmelk
  • 4 eetlepels zonnebloempitten
  • 30 gram kokosmeel (Amanprana)

Bereiding van amandelbrood of hazelnotenbrood

Alle ingrediënten met een keukenmachine door elkaar mengen. In een goed ingevette bakvorm doen. Bakpapier op de bodem leggen. Ongeveer vijftig minuten op 150 graden in de oven bakken. Daarna direct het bakpapier verwijderen en het brood op het ovenrooster laten afkoelen. Bewaar het brood in de koelkast. Doe het niet in plastic want dan wordt het snel week. Het brood alleen snijden als je het net uit de koelkast hebt gehaald.

 

Tip van Rineke:

Brood krijgt zijn structuur door gluten. Glutenvrij brood zoals dit hazelnotenbrood moet dus een bindmiddel hebben om het qua structuur op een brood te laten lijken. Wil je een goed bindmiddel, dan zijn dit de eieren, en wil je extra vezels dan is de kokosvezel van Amanprana de beste optie. Doe er circa 30 gram kokosvezel per brood bij.

Recept uit het kookboek “Weten van (h)eerlijk eten van R.Dijkinga, orthomoleculair en natuurgeneeskundige.


Rineke Dijkinga

Rineke Dijkinga

Rineke Dijkinga is een orthomoleculair en natuurgeneeskundige welke ook nog eens ontzettend veel van voeding weet. Ze is overtuigd van de goede werking van (biologische) voeding en gaat er vanuit dat kruiden en specerijen van grote invloed zijn op onze energie, onze stemming en ons gewicht.Lekker en goed eten gaan hand in hand. Wij van Amanprana hebben diverse recepten mogen ontwikkelen en verzamelen met Rineke Dijkinga. auteur van 'Alles draait om je hormonen' 'Weten van (h)eerlijk eten 1 & 2' en 'Weetjes over (h)eerlijk eten'. Ze wilt hierin vooral overbrengen dat kruiden en specerijen belangrijk zijn, we beter biologische eten en meer preventief om zouden dienen te gaan met preventie.