Hartverwarmend groen soepje vol antioxidanten van Rineke Dijkinga is te bereiden in 50 minuten. Je maakt dit gerecht met Flamuno botanico-mix, Kokosolie, Kruidenmixen & ORAC botanico-mix van Amanprana. Dit recept uit de Belgische keuken is heerlijk als Lunchgerechten, Voorgerechten, Tussendoortje & Soep. Tevens past het perfect in een Vegetarisch dieet.

Ingrediënten voor hartverwarmend groen soepje vol antioxidanten

 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • een lepel extra vierge kokosolie (Amanprana)
 • 1 liter water
 • 2 biologische kruidenbouillonblokjes
 • 1 stronk broccoli
 • 5 stelen bleekselderij (eerst even met dunschiller erover)
 • circa 3 aardappelen (dit geldt niet voor de mensen met overgewicht: zij doen er geen aardappelen door maar een geklutst ei. Let op: ei altijd in kokende soep klutsen!)
 • eventueel 1 courgette
 • 2 koffielepels gemalen rozemarijn of 3 takjes heel fijn gesneden verse rozemarijn
 • eventueel wat verse bieslook ter garnering

peper, (kruiden)zout, beetje shoyu of Amanprana Orac Botanico mix mild en Amanprana flamuno botanico kruidenmix

Variaties:

1 theelepel gemalen brandnetel (maar veel lekkerder is een twaalftal brandneteltoppen)
Ook een paar takjes jong duizendblad er doorheen snipperen is lekker en goed voor het hart
Lekker met wat  verbrokkelde schapenfeta er overheen.
Wil je je soep nog gezonder en ‘pittiger’? Doe dan de knoflook er pas door als je de pan van het vuur hebt gehaald.
Vervang de gember en rozemarijn door een afgestreken eetlepel mosterd.

Bereiding van hartverwarmend groen soepje vol antioxidanten

Ui en knoflook fruiten in de kokosolie. Daarna het water met de bouillonblokjes aan de kook brengen. Vervolgens de broccoli, de in stukken gesneden aardappel,  de bleekselderij en op het laatst de courgette erbij doen en gaar laten worden.
Doe de groenten er pas in als het water kookt, dat vermindert het vitamineverlies door het kookproces (dit geldt overigens voor alle groenten die je kookt).
De pan van het vuur halen en rozemarijn erdoor doen. Op smaak brengen met peper, zout, kruiden of shoyu. Eventueel garneren met de bieslook

Tip van Rineke:

Broccoli is onder de groenten de koploper wat betreft antioxidanten en beschermende stoffen. Alle groenten zijn goede bronnen van mineralen als calcium en kalium. Door brandnetel (en eventueel duizendblad) aan deze soep toe te voegen zorg je ook voor magnesium (de mineralen kalium, calcium en magnesium horen altijd in balans te zijn voor een gezonde hartwerking).

Recept uit het kookboek “Weten van (h)eerlijk eten van R.Dijkinga, orthomoleculair en natuurgeneeskundige.


Rineke Dijkinga

Rineke Dijkinga

Rineke Dijkinga is een orthomoleculair en natuurgeneeskundige welke ook nog eens ontzettend veel van voeding weet. Ze is overtuigd van de goede werking van (biologische) voeding en gaat er vanuit dat kruiden en specerijen van grote invloed zijn op onze energie, onze stemming en ons gewicht.Lekker en goed eten gaan hand in hand. Wij van Amanprana hebben diverse recepten mogen ontwikkelen en verzamelen met Rineke Dijkinga. auteur van 'Alles draait om je hormonen' 'Weten van (h)eerlijk eten 1 & 2' en 'Weetjes over (h)eerlijk eten'. Ze wilt hierin vooral overbrengen dat kruiden en specerijen belangrijk zijn, we beter biologische eten en meer preventief om zouden dienen te gaan met preventie.