Zoete proteine smoothie met hennepzaad, saffraan en lucuma van Stefano Vicinoadio is te bereiden in 5 minuten. Je maakt dit gerecht met Gula Java Safran, Kokosmeel & Omega olie van Amanprana. Dit recept uit de Belgische keuken is heerlijk als Drankjes & Drankje. Tevens past het perfect in een Vegetarisch & Veganistisch dieet.

Ingrediënten voor zoete proteine smoothie met hennepzaad, saffraan en lucuma

Bereiding van zoete proteine smoothie met hennepzaad, saffraan en lucuma

  1. Alle ingrediënten in een hogesnelheidsblender doen en gedurende ca. 1 minuut en 50 seconden pureren.
  2. Vervolgens de smoothie door een zeef schenken en serveren in een glas.

Wat is lucuma poeder?

Lucuma poeder komt van de gedroogde en gemalen vruchten van de lucuma boom. Deze boom komt uit Peru. De vrucht van deze boom kreeg de bijnaam “Goud van de Inca’s”. Lucuma poeder is een goede vervanging voor andere zoetstoffen. Het heeft een lekkere smaak en een lage glycemische index.

Tip van Stefano:

Wanneer je wat meer body wilt geven aan de smoothie kun je er nog wat los hennepzaad doorheen roeren.


Stefano Vicinoadio

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Amanprana leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten met mooie foto's, Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.