Speltpasta, vol caroteen met rode palmolie en tomatenpuree van Stefano Vicinoadio is te bereiden in 20 minuten. Je maakt dit gerecht met Fleur de sel & Rode palmolie van Amanprana. Dit recept uit de Italiaanse keuken is heerlijk als Hoofdgerechten & Pasta. Tevens past het perfect in een Vegetarisch & Veganistisch dieet.

Ingredi├źnten voor speltpasta, vol caroteen met rode palmolie en tomatenpuree

  • 500g speltpasta (spaghetti)
  • 150g tomatenpuree
  • 200g cashewnoten
  • 3/4 liter water
  • 3el tarwemeel
  • 100g Rode palmolie (Amanprana Red Palmoil)
  • Fleur de sel (Khoisan fleur de sel)
  • Zwarte peper

Bereiding van speltpasta, vol caroteen met rode palmolie en tomatenpuree

Doe de cashewnoten met water in een mixer en pureer ze op de hoogste stand, totdat je een melk krijgt.

Laat de palmolie vervolgens in een pan smelten, totdat de olie goed warm is. Voeg daarna wat fleur de sel en peper uit de molen toe, evenals het tarwemeel en roer alles meteen om met een garde, totdat je geen klompjes meer kunt zien. Voeg hier nu de verse melk van cashewnoten in scheuten aan toe, terwijl je met de garde blijft roeren.

Zodra de melk volledig in de pan is uitgegoten, breng je alles aan de kook en roer je er stevig met een garde doorheen, terwijl je ook geleidelijk aan de tomatenpuree toevoegt. De saus is klaar als het geheel een uitgesproken doorsnee oranje kleur heeft gekregen. Breng het eindresultaat verder op smaak met wat fleur de sel en peper.

Zet vervolgens een grote kookpan met water op het vuur en breng dit aan de kook. Voeg voldoende fleur de sel aan het water toe. Maak ten slotte de spaghetti al dente klaar volgens de instructies, giet het water af en verdeel de speltpasta over de borden en verdeel de saus hierover. Eet smakelijk!


Stefano Vicinoadio

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Amanprana leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten met mooie foto's, Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.