Vegan aioli recept, de Spaanse knoflooksaus met kruiden en fleur de sel van Stefano Vicinoadio is te bereiden in 5 minuten. Je maakt dit gerecht met ORAC + chili botanico-mix & Olijfolie - Hermanos Catalan van Amanprana. Dit recept uit de Spaanse keuken is heerlijk als Bijgerecht & Salsa & saus. Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Glutenvrij & Veganistisch dieet.

Ingrediënten voor vegan aioli recept, de spaanse knoflooksaus met kruiden en fleur de sel

  • 50ml rijstmelk
  • 150ml Extra vierge olijfolie (Amanprana Hermanos Catalan)
  • Een snufje Fleur de sel
  • Een snufje Peper
  • 3 Teentjes knoflook
  • 1tl Kruiden (Immuno botanico kruidenmix)
  • 1tl Mosterd

Bereiding van vegan aioli recept, de spaanse knoflooksaus met kruiden en fleur de sel

Zorg er voor dat de rijstmelk en de olijfolie dezelfde temperatuur hebben, doe deze in een kom en mix deze vervolgens kort met elkaar. Vervolgens de andere ingrediënten toevoegen en deze met de mixer pureren tot de gewenste consistentie bereikt is. De vegan aioli alvorens het opdienen in de koelkast zetten waar deze nog wat kan afkoelen.

Tip van Stefano:

De immuno kruidenmix bestaat uit, o.a., sumak (een wonder best uit het Midden-Oosten) en ashwaganda (ook gekend als Indiase ginseng). Een extra lepeltje doet je goed.


Stefano Vicinoadio

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Amanprana leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten met mooie foto's, Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.