Chocopasta maken. Zonder geraffineerde suiker, met kokosolie, kokosbloesemsuiker en pistachenoten van Stefano Vicinoadio is te bereiden in 10 minuten. Je maakt dit gerecht met Gula Java Cacao & Kokosolie van Amanprana. Dit recept uit de Belgische & Nederlandse keuken is heerlijk als Lunchgerechten, Brunch, Ontbijt, High tea, Tussendoortje, Bijgerecht & Brood. Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Glutenvrij & Veganistisch dieet.

Ingrediënten voor chocopasta maken. zonder geraffineerde suiker, met kokosolie, kokosbloesemsuiker en pistachenoten

  • 200g chocoladedruppels
  • 100g kokosolie (Amanprana kokosolie) op kamertemperatuur
  • 6el mix kokosbloesemsuiker en cacao (Amanprana Gula Java cacao)
  • 150g geroosterde en gezouten pistachenoten (gepeld)

Bereiding van chocopasta maken. zonder geraffineerde suiker, met kokosolie, kokosbloesemsuiker en pistachenoten

  1. Breng een pan met water aan de kook en plaats een metalen schotel op de pan om deze au bain-marie te verhitten.
  2. Zet het vuur lager en laat in de schotel de chocoladedruppels smelten, terwijl je de kokosolie in een andere schotel doet en met een handmixer zacht en luchtig opklopt.
  3. Voeg hier vervolgens de gesmolten chocolade en de kokosbloesemsuiker met cacao aan toe en meng alles al kloppend goed door elkaar.
  4. Hak de pistachenootjes fijn en spatel hier ca. 1 eetlepel van door het verkregen mengsel, alvorens alles ter afkoeling in de koelkast te plaatsen.
  5. Laat de mixen ongeveer 30 à 40 minuten afkoelen en meng vervolgens de pistachenootjes in het geheel met de chocolade en kokosolie zodat je een pasta verkrijgt.
  6. Bewaar de pasta in de koelkast en haal deze er enkele tientallen minuten alvorens op te dienen uit zodat deze goed smeerbaar is.

Stefano Vicinoadio

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Amanprana leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten met mooie foto's, Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.