Vegan pudding met cacao, kokosbloesemsuiker en cashewnoten, gemaakt met aardappelzetmeel van Stefano Vicinoadio is te bereiden in 20 minuten. Je maakt dit gerecht met Gula Java Cacao van Amanprana. Dit recept uit de Belgische keuken is heerlijk als Nagerechten, Tussendoortje & Taart, cake en koekje. Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Glutenvrij, Veganistisch & Lactosevrij dieet.

Ingrediënten voor vegan pudding met cacao, kokosbloesemsuiker en cashewnoten, gemaakt met aardappelzetmeel

  • 3/4l water
  • 300 g gepelde cashewnoten
  • 4 à 6 eetlepels aardappelzetmeel
  • 10 à 15 eetlepels mix van kokosbloesemsuiker met cacao (Amanprana Gula Java Cacao)

Bereiding van vegan pudding met cacao, kokosbloesemsuiker en cashewnoten, gemaakt met aardappelzetmeel

Doe het water samen met de gepelde cashewnoten, de kokosbloesemsuiker en de cacao in een krachtige mixer en mix alles gedurende ca. 8 minuten tot het geheel ongeveer 70° warm is. Voeg daarop het aardappelzetmeel toe en mix het geheel opnieuw 8 minuten lang. Mocht de gewenste consistentie daarna nog steeds niet bereikt zijn, voeg dan opnieuw 1 à 2 eetlepels zetmeel toe.

Doe het mengsel vervolgens in een schotel en dien deze warm op. Als je de pudding een nacht lang laat afkoelen, is het mogelijk dat de pudding in elkaar zakt.

Als je niet over een krachtige mixer beschikt, kan je ook ca. 10 minuten lang een normale mixer gebruiken. Doe vervolgens alles in een kookpan en kook het mengsel op. Meng het aardappelzetmeel daarbij met een beetje koud water en roer dit als geheel. Kook het eindresultaat vervolgens opnieuw op. Serveer de pudding wanneer deze nog warm is.

Wanneer je van een sterkere chocoladesmaak houdt kun je wat meer cacao gebruiken in je pudding of deze bij het opdienen nog bestrooien met wat extra cacao. Smakelijk eten!


Stefano Vicinoadio

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Amanprana leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten met mooie foto's, Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.