Veganistische kaas recept van tofu, feta stijl van Stefano Vicinoadio is te bereiden in 20 minuten. Je maakt dit gerecht met Kruidenmixen, Olijfolie - Hermanos Catalan & ORAC + chili botanico-mix van Amanprana. Dit recept uit de Belgische keuken is heerlijk als Vegetarische hapjes & tapas, Bijgerecht & Dip en meer. Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Glutenvrij & Veganistisch dieet.

Ingrediënten voor veganistische kaas recept van tofu, feta stijl

  • 1 Weckpot met ca. 1 l inhoud
  • 400g Tofu
  • 700-800 ml Hermanos Catalan extra vierge olijfolie
  • ½ Citroen in schijfjes
  • ½ Limoen in schijfjes
  • 1 Knoflookknol
  • 4 eetlepels ORAC Botanico-mix, spicy Kruiden
  • 4 eetlepels Mix van paprika, chili, peper, peterselie, uien, tijm, oregano en basilicum
  • 1L Water met 10 eetlepels zeezout en 6 eetlepels gistvlokken

Bereiding van veganistische kaas recept van tofu, feta stijl

De tofu in gelijke grote blokjes snijden. Het water met zout en de gistvlokken met een staafmixer tot een vloeibaar mengsel mixen. Het mengsel dient compleet in het water opgelost zijn. De blokjes van tofu gedurende 12 – 24 uur in het mengsel laten rusten.

De weckpot met de schijven van de limoen en citroen, de specerijen en de olie vullen. De knoflookteentjes van de knoflookknol pellen en alle teentjes met een scherp mes insnijden. De knoflookteentjes vervolgens ook in de weckpot steken. Het deksel op de pot doen en alles laten trekken totdat de blokjes van tofu  klaar zijn om verder verwerkt te worden. Daarna de blokjes van tofu onder stromend water afspoelen, droog deppen en in de olie leggen. Deze mix minstens één week op een donkere plaats (niet in de koelkast) laten rusten. Vervolgens de sojakaas op een vergelijkbare manier als feta verwerken.

Tip van Stefano:

Veganistische kaas van tofu als feta vervanger

Lekker op brood, puur of op de pizza of in de salade. Deze kaas van tofu als  feta blokjes zijn authentiek. Een goed alternatief voor feta kaas


Stefano Vicinoadio

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Amanprana leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten met mooie foto's, Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.