Zilte salade met seitan, paddenstoelen en zeekraal van Isabel Boerdam Isabel Boerdam is te bereiden in 20 minuten. Je maakt dit gerecht met Fleur de sel, 4-Algae botanico-mix & Walnootolie van Amanprana. Dit recept uit de Belgische keuken is heerlijk als . Tevens past het perfect in een Vegetarisch & Veganistisch dieet.

Ingrediënten voor zilte salade met seitan, paddenstoelen en zeekraal

 • 500 gram seitan
 • gemengde paddenstoelen
 • 100 gram zeekraal
 • 2 flinke theelepels 4-algae Botanico Mix
 • 2 eetlepels Huile de Noix
 • snufje Khoisan Fleur de Sel
 • handje pijnboompitten
 • geroosterd handje verse dille

Bereiding van zilte salade met seitan, paddenstoelen en zeekraal

 1. Open de seitan steak, laat hem uitlekken en maak hem los met je handen.
 2. Trek hem zachtjes uit elkaar zodat je ruwe, speelse brokjes krijgt.2.
 3. Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje (als nodig), haal de kontjes eraf en snij de grote exemplaren vieren of zessen.
 4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de paddenstoelen en de seitan kort aan, tot de paddenstoelen iets van vocht beginnen te verliezen en het geheel lauwwarm is. Dit duurt enkele minuten.
 5. Meng zeekraal door de seitan-paddenstoelen mix en voeg de Botanico Mix, notenolie, Fleur de Sel en dille toe. Mix het geheel
 6. Verdeel de salade over twee bakjes en maak af met vers geroosterde pijnboompitten.

Isabel Boerdam Isabel Boerdam

Isabel Boerdam is vegetariër sinds haar negende. In 2013 startte ze haar blog dehippevegetarier.nl dat inmiddels door 100.000 unieke bezoekers per maand wordt bezocht. Haar blog leidde in april 2016 tot haar gelijknamige boek de hippe vegetariër en heeft ervoor gezorgd dat ze nu van haar passie haar werk kan maken. Isabel treedt op als gastschrijver voor diverse lifestyle-magazines en bedrijfsbladen, adviseert bedrijven over hoe ze kunnen inspelen op de flexitarische consument, geeft kookworkshops en presentaties, en ontwikkelt zichzelf zo tot de vegetarische food-expert van Nederland. Van 5-11 maart 2018 lanceert Isabel de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Op naar heel Nederland een dagje minder vlees!