Chocolademousse met amandelen, kokosolie en banaan. Super chocomousse van Stefano Vicinoadio is te bereiden in 10 minuten. Je maakt dit gerecht met Kokosolie, Fleur de sel & Gula Java Cacao van Amanprana. Dit recept uit de Belgische keuken is heerlijk als Nagerechten & Taart, cake en koekje. Tevens past het perfect in een Vegetarisch & Glutenvrij dieet.

Ingrediënten voor chocolademousse met amandelen, kokosolie en banaan. super chocomousse

  • 3 Rijpe bananen
  • 3 eetlepels Gula Java Cacao (Amanprana)
  • 3 eetlepels Biologische amandelpasta
  • 1 eetlepel Biologische cacao boter
  • ½ theelepel Amanprana extra virgin Kokosolie
  • 1 mespuntje Fleur de sel (Amanprana)

Bereiding van chocolademousse met amandelen, kokosolie en banaan. super chocomousse

De bananen schillen, in stukjes breken en met de fleur de sel en de cacao in een blender doen. Deze ingrediënten ongeveer twee minuten lang op volle snelheid mixen totdat een warme pap ontstaat. Daarna de andere ingrediënten toevoegen en nog een keer gedurende twee minuten mixen. Vervolgens de chocolademousse met amandelen, kokosolie en banaan in kleine schaaltjes vullen en in de koelkast zetten. Voor het serveren eventueel wat amandelen, een beetje kokosbloesemsuiker en matcha eroverheen strooien. Eet deze kostelijkheid met een kleine lepel en laat de chocomousse langzaam in je mond smelten.


Stefano Vicinoadio

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Amanprana leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten met mooie foto's, Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.