Citroensapkuur recept: water, citroen, gember en kokosbloesemsuiker van Stefano Vicinoadio is te bereiden in 10 minuten. Je maakt dit gerecht met Kokosbloesemsuiker van Amanprana. Dit recept uit de Belgische keuken is heerlijk als Drankjes & Drankje. Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Glutenvrij & Veganistisch dieet.

Ingredi├źnten voor citroensapkuur recept: water, citroen, gember en kokosbloesemsuiker

  • 1,8L Koud gefilterd water
  • 5 Bio citroenen, hier het sap van
  • 2g Verse gember
  • 4 eetlepels Amanprana Gula Java Brut kokosbloesemsuiker
  • 2 eetlepels Ahornsiroop

Bereiding van citroensapkuur recept: water, citroen, gember en kokosbloesemsuiker

Het water in een hogesnelheidsblender doen. Hierna de citroenen met de vlakke hand op een houten bord rollen, daarbij een beetje druk uitoefenen. Deze citroenen halveren en het sap eruit drukken en opvangen, dit toevoegen aan het water. De gember schillen en in kleine blokjes snijden en toevoegen aan het water. Wanneer je geen hogesnelheidsblender tot je beschikking hebt kan je de gember in een knoflookpers uitpersen en het sap hiervan gebruiken. Vervolgens de kokosbloesemsuiker en agavesiroop toevoegen en alles gedurende 2 minuten op hoogste snelheid mixen. Vervolgens eventueel de citroenlimonade met gember in een glazen Eco Respekt Fles van Amanprana vullen en koud wegzetten totdat deze geserveerd wordt.


Stefano Vicinoadio

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Amanprana leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten met mooie foto's, Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.