Gebakken banaan met stroop van kokosbloesemsuiker en rauwe cacao nibs. van Stefano Vicinoadio is te bereiden in 25 minuten. Je maakt dit gerecht met Kokosbloesemsuiker & Fleur de sel van Amanprana. Dit recept uit de Aziatische & Belgische keuken is heerlijk als Nagerechten, Tussendoortje & Taart, cake en koekje. Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Glutenvrij & Veganistisch dieet.

Ingrediënten voor gebakken banaan met stroop van kokosbloesemsuiker en rauwe cacao nibs.

  • 4 gepelde bananen
  • 300ml water
  • 300g Kokosbloesemsuiker (Amanprana Gula Java Brut)
  • Een mespuntje chilipoeder
  • Een snuifje fleur de sel (Amanprana fleur de sel)
  • Een snuifje kaneel
  • 2el rauwe cacao nibs

Bereiding van gebakken banaan met stroop van kokosbloesemsuiker en rauwe cacao nibs.

Doe het water en de suiker samen in een kookpan en laat het mengsel koken, tot alle suiker opgelost is. Voeg daarna de chili, de fleur de sel en het kaneel toe. Roer dit vervolgens goed door elkaar en laat het pruttelen, tot het een smeuïge consistentie heeft gekregen. Halveer de bananen, voeg ze toe en laat deze nog even goed verhitten tot ze een klein beetje zacht worden. Verdeel vervolgens over vier kleine borden en dien het eindresultaat op met een klein beetje rauwe cacao nibs hier over gestrooid. Smakelijk eten!

Tip van Stefano:

Wat hier goed bij past, zijn oliebollen of Nigeriaanse Puff Puff´s. Let er natuurlijk wel op dat je hierbij kiest voor een gezond recept en deze bakt in bijvoorbeeld kokosolie.


Stefano Vicinoadio

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Amanprana leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten met mooie foto's, Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.