Mesclun salade met bergamot van Chantal Voets is te bereiden in 10 minuten. Je maakt dit gerecht met Kruidenmixen, 4-Algae botanico-mix, Olijfolie - Hermanos Catalan, Happy Perilla Special, Omega olie, ORAC botanico-mix, Tarwekiemen & Rode wijnazijn van Amanprana. Dit recept uit de Franse keuken is heerlijk als Lunchgerechten, Voorgerechten, Bijgerecht & Salade. Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Glutenvrij, Veganistisch & Raw food dieet.

Ingrediënten voor mesclun salade met bergamot

Ingrediënten voor de dressing

 

Bereiding van mesclun salade met bergamot

  1. Slamengeling goed wassen, droogzwieren en in stukken snijden of scheuren.
  2. De bergamot (net een citroen), goed afschrobben en met een zesteur (speciale dunschiller voor zeste te schillen) de schil in fijne slierten afschrapen. Deze zestes door de jonge sla mengen. De Bergamot schil geeft een heerlijk aroma!
  3. Strooi wat rauwe tarwekiemen over de mesclun salade voor extra vezels, vitamines, mineralen, eiwitten, omega-3/6/9 en antioxidanten en werk de salade af met de zelfgemaakte dressing.

Bereiding van de dressing

  1. Doe de mosterd, wijnazijn, agavesiroop, omegaolie en olijfolie in een kommetje.
  2. Voeg de kruidenmixen er aan toe.
  3. Mix het geheel.

Wat is mesclun salade?

Een mesclun salade bestaat uit een mengeling van verschillende soorten jonge bladgroenten. In deze salade vind je verschillende soorten sla, andijvie, kolen, bloemblaadjes en kruiden.

Chantal kiest voor haar mesclun salade voor rode eikenbladsla, Lollo Rosso ijsbergsla, krulandijvie, raketsla, veldsla, jonge spinazie en roodlof aangevuld met basilicum, koriander en munt. Uiteraard kan je voor een andere combinatie kiezen. Maak de salade extra feestelijk door er eetbare bloemen aan toe te voegen. Eetbare bloemen kan je kopen via Amanvida.eu.

Wil je het jezelf makkelijk(er) maken of heb je weinig tijd? De meeste grotere supermarkten bieden de mesclun sla ook aan in een kant-en-klaar zakje. Je hoeft zelf dan enkel nog de bergamot en de dressing toe te voegen.

Waar ligt de basis van de mesclun sla?

De eerste vermelding van deze salademelange gebeurde eind jaren 70 in Nice. Daar zouden Franse boeren salade mengsels op de markt hebben gebracht om ze zo te verkopen. Deze melanges zijn waarschijnlijk de basis van de mesclun salades zoals die nu is.

 

Wat is bergamot?

De bergamot is citrusvrucht. Het is een kruising tussen een appelsien en een limoen en is een kleine, ronde tot peervormige, groene vrucht. De naam Bergamot zou afkomstig kunnen zijn van de plaats Bergamo in Italië, maar de vrucht zelf komt oorspronkelijk uit Vietnam. Nu worden de vier meter lange citrusbomen gekweekt in voornamelijk Zuid-Italië (90%), Ivoorkust, Guinee en Brazilië. De boom groeit in de kustgebieden met milde winters en veel zon en warmte.

Bergamot heeft een mild zure smaak, met zowel een bitter als licht zoet randje. Deze citrusvrucht heeft een aromatische geur met een licht peperig kruidig accent.


Chantal Voets: schrijfster, foodie & mede-oprichtster Amanprana

Chantal Voets

Chantal Voets, mede-oprichtster van Amanprana, is gek op koken en deelt het liefst haar kennis, allerhande weetjes en inspiratie uit aan ieder die het weten wil.

 

Website van Chantal