Vegan kruidenkaas van cashewnoten van Stefano Vicinoadio is te bereiden in 5 minuten. Je maakt dit gerecht met Kruidenmixen, ORAC + chili botanico-mix, Fleur de sel & Olijfolie - Hermanos Catalan van Amanprana. Dit recept uit de keuken is heerlijk als Bijgerecht, Lunchgerechten & Dip en meer. Tevens past het perfect in een Vegetarisch & Veganistisch dieet.

Ingrediënten voor vegan kruidenkaas van cashewnoten

  • 300g Cashewnoten
  • 200 ml Water, voor het inweken van de noten
  • 2el Rijstmelk
  • 3el Olijfolie (Amanprana Hermanos Catalan)
  • 1 snufje Fleur de sel (Khoisan fleur de sel)
  • 1 mespuntje Zwarte peper
  • 1tl Kruiden (Amanprana ORAC Botanico-mix, spicy)
  • 1tl Citroensap
  • 1tl Gistvlokken

Bereiding van vegan kruidenkaas van cashewnoten

De cashewnoten minstens 3 uur lang weken, bij voorkeur een hele nacht, in koud water.

De geweekte cashewnoten afgieten en met de andere ingrediënten in een blender of een hoge kom doen om ze met een staafmixer te kunnen pureren.

Net zo lang pureren totdat de consistentie gelijk is aan romige verse kaas. Vervolgens aromatiseren met fleur de sel, peper en de kruiden. De kruidenkaas gedurende 30 minuten in de koelkast plaatsen alvorens te serveren. Op die manier kan deze de goede consistentie verkrijgen en kunnen de kruiden goed intrekken.

Tip van Stefano:

Cashewnoten als gezonde snack, heerlijk in deze vegan kruidenkaas

Noten zijn erg gezond. Over het algemeen bevatten ze veel eiwitten en gezonde vetten. Daarnaast zorgen ze door de hoeveelheid vezels lang voor een verzadigd gevoel. Ook cashewnoten bevatten deze eigenschappen, ze passen dan ook prima binnen een dieet. Daarnaast bevatten de cashewnoten ook voordelen voor de gezondheid. Ze zijn goed voor een gezond hart en kunnen verlichting bieden wanneer men diabetes heeft. Cashewnoten zitten boordevol antioxidanten en helpen dan ook bij het vormen van de rode bloedcellen.

De op een nier lijkende boon bevat nogal wat goeds. Er kan echter nogal wat verschil zitten in de mate van gezonde eigenschappen bij cashewnoten, belangrijk is om altijd even op de verpakking te kijken en mogelijk te vergelijken wanneer er meerdere soorten tot je beschikking zijn. Probeer de cashewnoten altijd biologisch te kopen, niet alleen veel gezonder maar ook beter voor het milieu.


Stefano Vicinoadio

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Amanprana leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten met mooie foto's, Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.