Vegetarische steak tartare met tomaat en mango van Isabel Boerdam Isabel Boerdam is te bereiden in 20 minuten. Je maakt dit gerecht met Fleur de sel van Amanprana. Dit recept uit de Belgische & Franse keuken is heerlijk als Hoofdgerecht & Vleesvervanger. Tevens past het perfect in een Vegetarisch & Veganistisch dieet.

Ingrediënten voor vegetarische steak tartare met tomaat en mango

 • 500 gram seitan
 • 10 zongedroogde tomaatjes
 • 25 cherry tomaatjes
 • 1 flinke eetlepel kappertjes
 • 1 kleine mango
 • 2 stengels bosui
 • 1 handje pijnboompitten
 • zout en peper naar smaak

Bereiding van vegetarische steak tartare met tomaat en mango

 1. Haal de seitan uit de verpakking en laat uitlekken. Het vocht heb je niet nodig.
 2. Hak de seitan met een groot hakmes fijn, tot je de kruimelige structuur hebt van echte steak tartare.
 3. Doe de zongedroogde tomaatjes met 10 cherry tomaatjes en de eetlepel kappertjes in een keukenmachine en mix tot een grove tapenade.
 4. Schil de mango, ontdoe hem van de pit en snij in kleine blokjes.
 5. Snij de overige cherry tomaatjes in kleine stukjes.
 6. Gebruik een schaar om het groene gedeelte van de bosuitjes in dunne ringetjes te knippen.
 7. Verhit een droge koekenpan en rooster daarin de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn.
 8. Meng de seitan tartare met de tomatentapenade, mangoblokjes, driekwart van de cherrytomaatjes en de bosuitjes. Breng op smaak met een stevige peper en grof zeezout, zoals bijvoorbeeld Khoisan Fleur de Sel.
 9. Vul een serveerring (of gebruik je vrije hand) om een mooi rondje steak tartare op de borden te leggen.Garneer met de overige cherrytomaatjes, eventueel wat extra kappertjes en de geroosterde pijnboompitten.

Tip van Isabel Boerdam:

Serveer met twee sneetjes geroosterd brood.


Isabel Boerdam Isabel Boerdam

Isabel Boerdam is vegetariër sinds haar negende. In 2013 startte ze haar blog dehippevegetarier.nl dat inmiddels door 100.000 unieke bezoekers per maand wordt bezocht. Haar blog leidde in april 2016 tot haar gelijknamige boek de hippe vegetariër en heeft ervoor gezorgd dat ze nu van haar passie haar werk kan maken. Isabel treedt op als gastschrijver voor diverse lifestyle-magazines en bedrijfsbladen, adviseert bedrijven over hoe ze kunnen inspelen op de flexitarische consument, geeft kookworkshops en presentaties, en ontwikkelt zichzelf zo tot de vegetarische food-expert van Nederland. Van 5-11 maart 2018 lanceert Isabel de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Op naar heel Nederland een dagje minder vlees!