vegetarisch broodbeleg met artisjok, mais en olijven van Stefano Vicinoadio is te bereiden in 15 minuten. Je maakt dit gerecht met Kruidenmixen, ORAC + chili botanico-mix, Fleur de sel & Olijfolie - Hermanos Catalan van Amanprana. Dit recept uit de Belgische keuken is heerlijk als Vegetarische hapjes & tapas, Tussendoortje, Bijgerecht, Lunchgerechten & Dip en meer. Tevens past het perfect in een Vegetarisch & Veganistisch dieet.

Ingrediënten voor vegetarisch broodbeleg met artisjok, mais en olijven

  • 100g Cashewnoten
  • 100g Zwarte olijven zonder pit
  • 100g Maïs
  • 100g Artisjokharten
  • 1 Teentje knoflook
  • ½ eetlepel Kruiden (Amanprana ORAC Botanico-mix, spicy)
  • 1 theelepel Fleur de sel (Khoisan fleur de sel)
  • Naar smaak Olijfolie (bijvoorbeeld Amanprana Hermanos Catalan extra vierge)

Bereiding van vegetarisch broodbeleg met artisjok, mais en olijven

Alle ingrediënten in een hogesnelheidsblender doen en op de laagste stand mixen. Daarbij druppelsgewijs de Amanprana olijfolie toevoegen totdat een grove pap ontstaat. Vervolgens de snelheid opvoeren en nog meer olijfolie toevoegen totdat een romige massa ontstaat. Zodra de maximale snelheid van de blender bereikt is de pulsstand inschakelen totdat het geheel te vast is om naar de roterende messen gezogen te worden. Nu de crème van cashew, artisjok, mais en olijven in een schoon glas vullen om later te gebruiken of direct lauwwarm serveren als vegetarisch broodbeleg of dip voor toast of brood.


Stefano Vicinoadio

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Amanprana leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten met mooie foto's, Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.