Chips van paarse aardappelen, gebakken in rode palmolie en bestrooid met kruiden van Stefano Vicinoadio is te bereiden in 25 minuten. Je maakt dit gerecht met Fleur de sel, ORAC + chili botanico-mix & Rode palmolie van Amanprana. Dit recept uit de Aziatische & Belgische keuken is heerlijk als . Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Glutenvrij & Veganistisch dieet.

Ingrediënten voor chips van paarse aardappelen, gebakken in rode palmolie en bestrooid met kruiden

  • 500g paarse aardappelen (soort: Violetta of in ieder geval vastkokende aardappelen)
  • 10el rode palmolie (Red Palm Oil van Amanprana)
  • 2el kruidenmix (Amanprana ORAC Mix met chili)
  • 1el fleur de sel (Amanprana Khoisan fleur de sel)

Bereiding van chips van paarse aardappelen, gebakken in rode palmolie en bestrooid met kruiden

Was de aardappelen grondig maar laat de schil zitten. Schaaf ze vervolgens in gelijkmatige schijfjes met een mandoline. Laat de rode palm olie in een bakpan smelten en goed warm worden. Laat daarna de aardappelschijfjes één voor één in de olie glijden en uitbakken, totdat de randen goudbruin zijn geworden. Neem de schijfjes vervolgens uit de pan en leg ze op een stuk keukenpapier om de overtollige olie te laten opnemen en doe na het afkoelen de chips in een schaaltje.

Breng de chips op smaak met de kruidenmix en de fleur de sel en meng ze nog een keer goed zodat de kruiden goed door chips heen zijn gemengd. Serveer de chips als een snack of als een bijgerecht. Een heerlijk gezond tussendoortje! Eet smakelijk.


Stefano Vicinoadio

Stefano Vicinoadio

Wie is Stefano Vicinoadio? Wij hebben hem bij Amanprana leren kennen op een bio-beurs in Duitsland. Direct een warme ontmoeting waaruit een mooie samenwerking is ontstaan. Door het ontdekken van wederzijdse interesse (vegan, voeding, gezondheid) is de samenwerking gestart. Stefano is eigenlijk fotograaf, zijn passie. Zijn liefde voor koken zorgt voor de meest heerlijke recepten met mooie foto's, Stefano omschrijft zichzelf als kleurrijk, luid, veganistisch, vriend, ontdekker, digitale nomade en recht door zee.